Probites summer sinking

Koi eten heel rustig en onbevreesd als ze hun voedsel op de bodem vinden. Door deze rust en veiligheid, plus de optimale stand van hun lichaam ten opzichte van het voedsel op de bodem is hun voedselopname en verwerking hiervan optimaal.
Daarbij zwemt er in iedere koivijver altijd wel één of meerdere nerveuze, schrikkerige Koi die met hun angstige gedrag de andere Koi aansteken. Dit maakt van een maaltijd aan de oppervlakte een nerveus en hectisch gebeuren. Niet bepaald bevorderlijk voor een rustige groepsmaaltijd of een optimale vertering.

Het is juist die rust en het ontbreken van voedselnijd plus de ideale houding ten opzichte van zinkend voer, die zorgt voor een optimale voedselopname en verwerking. Zinkend voeren hoeft niet bij elke voerbeurt, maar mag ook best 1 keer per dag. Bij voorkeur overdag, omdat Koi in de vroege ochtenduren of in de schemering en ’s nachts sowieso al een stuk rustiger eten. Van nature zijn dit de momenten van de dag waarop ze het minst te vrezen hebben van natuurlijke vijanden.

Het voeren met ProBites Summer Sinking heeft een aantal voordelen.
Het voedsel wordt in alle rust en zonder voedselnijd optimaal verwerkt en verteerd. Hierdoor haal je een hoog rendement uit het aangeboden voer.
Jonge en vaak schuwe Koi, maar ook oudere exemplaren die angstige en voorzichtige eters zijn, komen vaak ongemerkt veel voer tekort. Dit soort Koi moet het meestal van de restjes of wat verdwaalde pellets hebben om toch nog aan hun kostje te komen. Dergelijke Koi zijn en blijven van nature schuwe en angstige vissen die door hun aard niet alleen te weinig voer binnen krijgen, maar door hun schuwheid ook de andere Koi negatief beïnvloedden. Ook deze Koi zijn zeer gebaat bij ProBites Summer Sinking en zullen in bijna alle gevallen hun schuwe gedrag direct laten varen.

Een ander voordeel is dat als je ProBites Summer Sinking over de hele vijverbodem verspreidt, je er voor zorgt dat de Koi door hun zoektocht en bijbehorende wervelingen de bodem goed schoon houden. Kleine plekjes met vuil of ontlasting belanden zo veel sneller in de bodemdrain(s).

ProBites Summer Sinking is een volledig diervoeder voor Koi en een groeivoer bij uitstek. De optimale eiwit/vet verhouding voorzien in de hogere energiebehoefte van koi en een snelle omzetting naar spierweefsel voor groei. Door de extra toegevoegde calcium wordt het skelet versterkt zodat dit de toename van spierweefsel en lengte goed kan dragen. De rijkdom aan vitaminen en mineralen in dit voer stimuleert de aanmaak van de beschermende slijmcellen en verbetert de algehele huidkwaliteit. Ons unieke Concentrated Color Formule zorgt voor een verbetering van de pigmenten rood (hi), zwart (sumi) als ook het wit (shiro).

Gemiddelde analyse ProBites Summer Sinking

Ruw eiwit 45% Afkomstig van vis, pre-digested fish protein, kril, en diverse eiwitten van plantaardige oorsprong.
NEB 67% (NEB = Netto Eiwit Benutting)
Ruw vet 12% (Uitsluitend koudgeperste oliën en vetten)
Koolhydraten 27% (waarvan suiker 1,6%) Speciaal geselecteerde “langzame” koolhydraten met een minimum aan suikers.
Ruwe Vezel 3%.  
As 11%  
Vocht max. 10%  


Samenstelling
Granen en graan(bij)producten, vismeel, pre-digested fish protein, krill, kelp, voedingsgist, zalmolie, plantaardige oliën, paprikapoeder, calciumcarbonaat, chlorella, plantextract.
Vrij van kleurstoffen, geurstoffen en conserveringsmiddelen.

Toevoegingsmiddelen per kilogram
Vitamine A: 15.000 IE, Vitamine B1: 10 mg, Vitamine B2: 20 mg, Vitamine B6: 20 mg, Vitamine B12: 200 µg, Vitamine C: 350 mg, Vitamine D: 2.000 IE, Vitamine E: 200 mg, Vitamine K3: 5 mg, Niacine: 200 mg, Biotine: 1 mg, Foliumzuur: 10 mg, D-Pantotheenzuur: 50 mg, Selenium (Na-seleniet) 0,20 mg, Montmorilloniet: 30 gr, Mineralen en sporen-elementen.

Geschikt voor watertemperaturen vanaf 15 graden Celsius.

© 2015 - 2022 Betuwe koi | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel