Nexus Eazy 320

De nieuwe generatie Nexus Filters van Evolution Aqua

Voor een nieuw, onvoorstelbaar hoog, niveau van helderheid in uw vijver!

De nieuwe generatie bouwt voort op de huidige Nexus lijn en combineert mechanische en biologische filtering in één geavanceerd systeem, dat toch uitermate eenvoudig te installeren en schoon te maken is.
De Nexus 220 is goed voor vijvers tot 18.000 liter. De Nexus 320 kan vijvers tot 34.000 liter aan.

Werking van de Nexus

De Nexus is eenvoudig en toch innovatief.Het water komt via de inlaat in de binnenkamer die als een vortex werkt. De grotere vaste deeltjes bezinken hier.Dan stroomt het door de Eazy waar de fijnere vaste deeltjes verwijderd worden in de mechanische fase van de filtering. Vanuit de Eazy stroomt het water in de buitenkamer, waar de biologische filtering plaatsvindt. De K1 Media in de buitenkamer wordt constant belucht met een luchtpomp, zodat het bewegend bed fantastische resultaten oplevert.Vervolgens gaat het water door de roosterplaat de laatste kamer in, vanwaar het via de uitlaat weer de vijver in stroomt.

Alle Nexus systemen kunnen zowel op een gravity als pomp gevoed systeem aangesloten worden.

Het Eazy Filter

De Eazy is een RVS vat met een vast volume K1 Micro Media (20 liter in de 320; 18 liter in de 220) in de binnenkamer van de Nexus. Het water cirkelt om de Eazy met een neerwaartse beweging, waardoor de grotere deeltjes bezinken op de bodem van de kamer, voor het water door de openingen van de Eazy in het statische K1 Micro stroomt. Het water stroomt er van alle kanten door en de kleinere deeltjes worden gevangen door het K1 Micro. Door de openingen in de binnenste buis stroomt het water de laatste kamer in.

© 2015 - 2023 Betuwe koi | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel